onsdag 23 januari 2008

Skådespelaren Heath Ledger död


Polisen i New York meddelar att man har funnit skådespelaren Heath Ledger död i sin lägenhet på Manhattan. Man misstänker att dödsorsaken är en överdos av tabletter. Man kan ännu inte fastställa om det rör sig om en olyckshändelse eller om det var självmord. Det finns dock inga misstankar om mord i dagsläget.

Hans förhållande med skådespelerskan Michelle Williams, som han hade dottern Matilda med, hade nyligen tagit slut. Man kan naturligtvis spekulera i om det har något att göra med denna olyckliga händelse.

Heath föddes i Perth, Australien, och han började sin skådespelarkarriär redan som barn. Han fick namnet Heathcliff Andrew efter en av huvudpersonerna i Emily Bronte's "Wuthering Heights".

Strax före sin död hade Heath just avslutat en roll som Jokern i den senaste Batman-filmen, "The Dark Knight". Han är kanske mest känd för sin roll i filmen "Brokeback Mountain", som han blev Oscarsnominerad för. Vi har även sett honom filmer som "Casanova", "The Brothers Grimm", "The Four Feathers", "The Patriot" och många, många fler bra filmer.

Heath Ledger blev 28 år och han efterlämnar, förutom tusentals fans, sin dotter Matilda Rose som föddes 2005. Världen har förlorat en stor skådespelare.

Länk: CNN.com

Inga kommentarer: