torsdag 27 september 2007

Bloggbråk på Aftonbladet

Har ni någonsin hört talas om något löjligare? Bloggbråk på Aftonbladet. Det handlar om Alex Schulman och Jan-Olov Andersson. Tydligen började "bråket" med att Schulman kritiserade Andersson för sättet han skriver på, och sa även: "-Jag skäms över att ha Jan-Olov Andersson som kollega".

Naturligtvis blir Andersson illa berörd av detta påhopp, men Schulman får stöd av Aftonbladets chefredaktör och ansvarige utgivare Kalle Jungkvist som försvarar Schulman rätt att uttrycka sig fritt. Jungkvist säger sig ha kontinuerliga diskussioner med sina skribenter om hur man ska bete sig i bloggen. Det verkar dock inte inkludera att undvika personliga påhopp.

Det säger sig väl självt att man inte hoppar på någon på detta sätt, helt obefogat, bara för att man inte gillar sättet man skriver på. Om Schulman inte gillar sättet Andersson skriver på så får han väl ta upp det med Andersson personligen, inte publicera sina barnsliga åsikter i Aftonbladets blogg. Väx upp, ni ska föreställa professionella journalister.

Länk:
Aftonbladets journalister i hätskt bloggbråk

Inga kommentarer: