torsdag 25 oktober 2007

Microsoft köper in sig i Facebook

Så nu äntligen ser vi vad nog de flesta har väntat på. Microsoft betalar en förmögenhet för att få del av kakan. 240 miljoner dollar betalar Microsoft för 1,6 procent av Facebook. Det innebär att Facebook för närvarande värderas till ca. 15 miljarder dollar. För inte så länge sedan hade grundaren Mark Zuckerberg ett bud från Yahoo på ca. 7 miljarder. Man kan lugnt säga att han gjorde ett smart drag i att tacka nej till det budet. Värdet på Facebook är nu mer en dubblat, och medlemsantalet på Facebook ökar med ca. 250 000 per dag.

Microsoft räknar med att antalet medlemmar på Facebook kan komma att stiga till så många som 300 miljoner från dagens 50 miljoner. Inte konstigt att de vill vara med.

Det mest uppenbara som Microsoft får för sin insats är ensamrätten att sälja annonser på Facebook. Analytiker menas dock att Microsoft har betalat för mycket för sin andel. I samband med en analytikerträff höll Googles grundare Sergey Brin med. "Vi känner inte att vi behöver äga varje framgångsrikt internetföretag", säger Brin som antydde att Microsoft hade bjudit för mycket.

Luktar lite avundsjuka, anser jag. Hade jag varit i hans ställe så har jag nog också suktat efter en andel i Facebook.

Länk:
Microsoft köper in sig i Facebook

Inga kommentarer: