onsdag 29 augusti 2007

Misstänkt självmordsförsök

Den mycket populära skådisen Owen Wilson rapporteras ha lagts in på sjukhus. Han misstänks ha försökt att ta sitt eget liv. Wilson har bett media att låta honom återhämta sig ifred.

Läs mer här!

Problemen är många och utspridda bland Hollywoods stjärnor, och av många skilda slag. Wilson problem verkar i viss mån röra sig om prestationsångest, och kanske dålig självkänsla.

Det är ofta vi ser sånt här i Hollywood. Stjärnor, stora som små, som inte kan hantera sin situation. Ett lysande exempel på senare tid är Lindsey Lohan. Knappast en lysande skådis, men ett bra exempel på hur fel det kan bli. Mycket pengar tillhands, mycket droger som erbjuds, och en enorm karriärhets som helt enkelt kan bli för mycket för många.

Men vad som är fallet med Owen Wilson är lite svårare att säga, då han har haft en lysande karriär så här långt och inget tyder på att det skulle ändras på. Kanske är det så enkelt som prestationsångest, pressen att fortsätta på samma lyckosamma sätt. Kanske har det inget med hans yrke att göra alls, kanske är det mer personligt och något som vi inte kommer att få reda på ... såvida han inte bestämmer sig för att berätta.

Många filmstjärnor, men också andra artister, har ett ego som växer i takt med framgången. Till slut har deras egon blivit så stora att de tror att de är odödliga och står utanför lagen. Vi läser ständigt om någon kändis som har varit inblandad i, kanske till och med orsakat, en bilolycka där någon har skadats eller i värsta fall dödats. Oftast är det alkohol eller droger inblandade, de kommer direkt från någon fest där drogerna flödat och alkoholen varit gratis. Sen tar de utan att tveka och sätter sig i sin bil, gärna en snabb och svårkontrollerad sportbil, för att köra hem eller till nästa fest. Lagen gäller inte dem, bara "vanliga" människor.

Kanske vore det en bra idé att med varje filmkontrakt erbjuda ett antal sessioner med en psykolog/terapeut. Eller kanske en kurs i hur man hanterar framgång.

Inga kommentarer: