fredag 3 oktober 2008

Pinsamt värre

Tänk att få sparken innan man ens har hunnit sätta foten på sin nya arbetsplats ... det ska väl ändå inte kunna hända. Men, det har hänt och det av en mycket pinsam anledning.

Johanna Korhonen skulle ta över som chefredaktör på tidningen Lapin Kansa. I måndags blev hon kallad till Alma Medias huvudkontor (förlaget som ger ut Lapin Kansa). Där möttes hon av vd:n Kai Telanne. Telanne anklagade Korhonen för att ha vilselett och ljugit för honom. Han hade nämligen fått reda på att Korhonens respektive inte var en man, utan en kvinna. Korhonen får sparken på stående fot, och får dessutom veta att hon aldrig skulle ha fått jobbet till att börja med om de hade vetat att hon var homosexuell.

Trots detta hävdar Alma Media att det inte är anledningen till att hon fick sparken, utan det faktum att hon inte berättade det vid intervjun. Skitsnack, det fattar ju vem som helst. Det är klart att anledningen var hennes sexuella läggning. Tråkigt att vi idag, år 2008, ens ska behöva läsa om sånt här. Dessutom erbjöd de Korhonen en massa pengar för att hålla tyst. Dålig stil Alma Media!

Nåja, Alma Media och tidningen Lapin Kansa får helt enkelt skylla sig själva. Genom detta tilltag så förlorar de en mycket kompetent chefredaktör. Dessutom får de en massa dålig reklam. Styrelsen på Alma Media borde nog fundera på att byta ut vd:n istället.

Inga kommentarer: