onsdag 1 oktober 2008

Portad i Moskva

Mycket ska man höra innan örona trillar av! Nu har Carl Bildt lyckats med bedriften att bli portad i Moskva. Jag brukade anse Bildt att vara en ganska intelligent och påläst man, men det här tilltaget tyder knappast på någotdera.

Det är inte speciellt intelligent att jämföra Putin med Hitler, såvida inte målet är att totalt bryta kommunikationerna mellan Sverige och Ryssland. Det är inte heller speciellt påläst att jämföra Putin med Hitler. Hitler orsakade enormt lidande i Ryssland och att jämföra en av Rysslands mest framgångsrika politiker med honom är en oerhörd förolämpning. Klantigt, Bildt!!!

Naturligtvis ska man ha klart för sig att Putin inte direkt är någon ängel, men att jämföra honom med Hitler är lite väl långsökt!

Efter denna incident har Bildt ett par gånger försökt att resa till Moskva men blivit avvisad. Det löjliga är att han och hans stab blir överraskade av det. Man undrar ju vilken värld de lever i?

Det medförde nu att Carl Bildt istället för att delta i Europarådets möte, där Sverige för övrigt är ordförande, valde att äta middag med svenska kungaparet i Ukraina. Ytterligare en spik i kistan alltså, då Rysslands och Ukrainas relation inte är direkt god.

Det är nog dags för Reinfeldt att ta sig en funderare på om Bildt ska få sitta kvar på posten som utrikesminister. Efter ett sånt här beteende så anser jag nog att Bildt borde ställa sin plats till förfogande.

1 kommentar:

tina sa...

Carl Bildt är en dålig diplomat.
Ryska folket befriade världen från Hitlers ockupation och förlorade miljontals människor under andra världskriget. Carl Bildt spottade på den ryska själen.
Det bästa i den situationen är att be Ryssland om ursäkt.