måndag 21 maj 2007

I kölvattnet av iPod


Det lär väl knappast finnas någon som kan förneka designsuccén iPod. Förutom möjligtvis Microsofts Steve Ballmer. Han tror fortfarande att mp3-spelaren Zune är en iPod-dödare. Kanske någon borde ta och upplysa honom om hur det verkligen är?

I vilket fall som helst ... i kölvattnet av iPoden har det vuxit fram en enorm marknad med olika tillbehör av alla möjliga slag. Ett populärt sådant är högtalare. Ofta är de, precis som Apples egna högtalare, ganska stora. Tanken är att de ska kunna ersätta en "fullvuxen" stereo, och det är väl en bra idé i och för sig. Men ibland vill man kanske ta med sig sitt ljud, och då är en stor anläggning inte alltid lämplig. En stor anläggning behöver dessutom en stor strömkälla som t ex ett vägguttag, och det hittar man inte så ofta utomhus.

Jag hittade en högtalare som jag gärna vill tipsa om. Jag har inte sett någon liknande förut. Den är snygg att se på, helt i linje med iPods design. Den är liten, smidig och kan "drivas" med både el från väggen och (kanske ännu viktigare) batteri. Den ger dessutom ett bra ljud. Det blir knappast bättre än så här. Dessutom har den ett ganska bra pris.

Ta en titt på den här: www.alfbro.com

Inga kommentarer: